|
|
|
|
|
Der skal bruges: Alm.boller(grundopskrift): ½ l vand 1pk gær 1tsk sukker 2tsk salt 1dl youghurt mel til dejen slipper ca. 1kg Evt.½dl olie eller 50g smeltet margarine(behøves ikke )
Grovboller : Her byttes noget af melet ud med groft mel , havregryn og lignende.
Fødselsdagsboller: Her laves den på ½ l mælk i stedet for vand + 1æg kardemomme efter smag
Æltes godt sammen og stilles til hævning ca ½ time og derefter i ovnen i ca 17-20 min ved 220 grader
Mange tak til Stinne for disse gode boller (eller opskriften derpå )
Røres godt sammen med piskeren med dejkroge.
Kan evt. varmes i en gryde efter det er rørt sammen herved bliver det tyndere så man nemt kan sprøjte det ud i kransekagetoppe( og andre forme).
Bages på dobbelte plader ved 230grader ca. 10 min. /lysebrune over det hele.
Efter de er afkølet dyppes bunden i overtrækschokolade og lægges til tørre på med bunden op.
Kan evt. pyntes med coctailbær, nødder eller andet på toppen inden bagning.
7dl vand 1/3 del af en pakke gær( 1-2 pakker hvis de ikke skal langtidshæve) 100g sukker 2dl. olie 1tsk. salt 2 æg 200g solsikkekærner 200g revne gulerødder 1200g mel.
Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter salt, sukker ,olie og solsikkekærner herefter blendes det med stavblender så solsikkekærerne bliver finthakket . Så tilsættes resten og dejen røres /æltes godt sammen ( Det kan alt efter melet være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand)
Så stilles det til hævning i en bøtte med lå i køleskabet natten over ( eller tilsvarende tid eller mere) ved stor gær mængde 20 min.
Efter endt hævning sættes dejen på bageplader med 2 spiseskeer som dyppes i vand efter behov.
Bagetid: 15-20 min midt i ovnen ved 200 grader , ved varmluft lidt kortere og man kan have 2 plader i af gangen
|
|
|